Régimódi gyilkosságok

Nyomozós játék a Szépművészetiben

Az évszázad rablásának is titulált 1983-as múzeumi képrablást is megidézik a Szépművészeti Múzeum csütörtök esti Tetthely elnevezésű különleges programján.

2012.10.10 12:44MTI

Az este hatkor kezdődő program során a látogatók Vukán Béla alezredes, a Nemzeti Nyomozóiroda műkincsvédelmi alosztálya vezetőjének előadását hallgathatják meg, valamint Régimódi gyilkosságok címmel múzeumi szakemberek tárlatvezetésein vehetnek részt.

Mint ismeretes, 1983. november 5-én a Szépművészeti Múzeumból hét nagy értékű festményt tulajdonítottak el. A program során a látogatók a rablás történetét három színész segítségével ismerhetik meg. A kivetítéssel tarkított előadásban a nézők bepillanthatnak a nyomozás részleteibe, és megismerhetik azt a bravúrt, amelynek köszönhetően két és fél hónap alatt újra magyar földön lehetett a hét festmény.

A programot workshop, borkóstoló és filmvetítés is színesíti; az érdeklődők a Fejvadászok című norvég thrillert tekinthetik meg. Fellép a Criminal Brothers, a Rendőrségi Zenekarból erre az alkalomra alakult dzesszformáció.

Az esemény a vasárnapig látható Műkincsek és bűnesetek - Ellopott és visszaszerzett kulturális örökségünk című kiállítás kísérőrendezvénye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.