"Műkincsek és bűnesetek"

Ellopott, majd visszaszerzett műkincseket mutatnak be a Szépművészetiben

Magyarországon ellopott, majd a bűnüldöző szervek által tulajdonosaikhoz visszajuttatott műtárgyakat, azok történetét mutatja be a Szépművészeti Múzeumban péntektől ingyenesen megtekinthető, Műkincsek és bűnesetek - Ellopott és visszaszerzett kulturális örökségünk című időszaki tárlat.

2012.09.06 12:54MTI

Példaszerű együttműködés eredménye a Szépművészeti Múzeum és az Országos Rendőr-főkapitányság által közösen megrendezett kiállítás, amely a rendőrség, a vámhatóság és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal szakembereinek eredményes munkáját mutatja be - mondta el a tárlat csütörtöki sajtótájékoztatóján Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója. Az október 7-ig látogatható kiállításon a 2006 óta eltelt időszak legjelentősebb fellelt műkincseivel, például Szinyei-Merse Pál, Koszta József, Mednyánszky László, Vaszary János és Kernstok Károly alkotásaival találkozhat a közönség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.