Hagyomány és megújulás

Kortárs kínai művészet a Szépművészetiben

Az elmúlt harminc év kínai képzőművészetét tekinti át Hagyomány és megújulás címmel a Szépművészeti Múzeum eddigi legnagyobb alapterületű időszaki kiállítása.

2012.08.08 13:25MTI

A Kínai Nemzeti Művészeti Múzeum (KNNM) által válogatott 120 olajfestmény, hagyományos kínai tusfestmény, grafika és plasztika péntektől egy hónapon át látható Budapesten. Ez a legek kiállítása: ekkora, csaknem 2000 négyzetméteres időszaki tárlatnak még soha nem adott otthont a Szépművészeti, de Kína sem küldött még soha ilyen léptékű kortárs kiállítást Európába - hangsúlyozta a Hagyomány és megújulás szerdai sajtóbemutatóján Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója. 

Ma Su-lin (Ma Shulin), a KNNM tudományos igazgató-helyettese elmondta, hogy a kínai szakemberek által válogatott, csak Budapesten látható anyag három nagyobb szekcióban mutatja be a kínai kulturális forradalom 1978-as lezárulta óta eltelt időszakot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.