Oscar-díj

Spanyolország fekete-fehér némafilmet választott

Fekete-fehér némafilmet, Pablo Berger rendező Blancanieves (Hófehérke) című alkotását nevezte csütörtökön a legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscar-díjra Spanyolország.

2012.09.27 22:44MTI

A Grimm fivérek népszerű meséjén alapuló történet egy gyötrelmes gyerekkort megélt fiatal nőről szól, aki mostohaanyja és a múltja elől elmenekülve csatlakozik egy bikaviador törpékből álló vándorcsoporthoz.

A film főszerepeit Maribel Verdú, Macarena García és Daniel Giménez Cacho játsszák. A Blancanievest most mutatják be a spanyol mozikban, a rangos San Sebastián-i filmfesztiválon azonban már nagy sikerrel vetítették, a kritikusok rajongtak érte.

"Remélem, hogy a film akkora siker lesz, amelyet megérdemel" és elhozza Spanyolországnak az ötödik Oscart - mondta Enrique Gonzáles Macho, a spanyol filmakadémia elnöke. Tavaly egy dialógusok nélküli, fekete-fehér mű, A némafilmes aratta le a babérokat az Oscar-gálán, elhódítva többek közt a legjobb filmnek járó szobrot.

A dél-európai ország eddig Alejandro Amenábar A belső tenger, José Luis Garci Újrakezdés, Fernando Trueba Belle époque, valamint Pedro Almodóvar Mindent anyámról című alkotása révén gyarapodott eddig Oscar-díjjal a legjobb nem angol nyelvű filmek kategóriájában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.