Több mint ötszáz

Csapatok versengenek a Fehérvári Lecsófőző Vigasságon

Több mint ötszáz csapat méri össze főzőtudását a szombati Fehérvári Lecsófőző Vigasságon, amelyre az idén minden eddiginél többen jelentkeztek.

2012.09.19 08:44MTI

Az óriási népszerűségnek köszönhetően a Fehérvári Lecsófőző Vigasság az ország második legnagyobb főzőversenyévé nőtte ki magát. Nyolc évvel ezelőtt 52 csapat vett részt a versengésben, mára megtízszereződött a jelentkezők száma: a szeptember 22-i vigasságon 544 bográcsban készül a lecsó a Várkörúton és több környező utcában - hangzott el a programokat bemutató keddi sajtótájékoztatón.

Brájer Éva alpolgármester elmondta, idén új elemmel bővül a fesztivál: a helyi termények fogyasztását szorgalmazzák azzal, hogy a cecei közmunkaprogram keretében termelt paprikát, paradicsomot és hagymát osztanak szét a résztvevő csapatok között. Ugyancsak kerül helyi alapanyag abba az óriáskondérba, amelyben a város lecsója készül.

A főzésen túl színes programokkal várják az érdeklődőket. A kézműves játszóház és a Fő utcai kirakodóvásár mellett a Vörösmarty Színház évadnyitó mulatságot tart, míg a Kossuth udvarban országos szintű szakmai és kultúrtörténeti találkozót szerveznek a régi órákkal foglalkozó gyűjtők, kereskedők számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.