Őszi időtöltés

Az Európa Pont programjai szeptemberben

Filmklub, előadások és sakksuli is szerepel az Európa Pont programjai között szeptemberben a budapesti Millenáris Parkban.

2012.09.11 14:44MTI

Szeptember 20-án Polgár Judit beszél a sakkról mint tantárgyról, a benne rejlő lehetőségekről és az általa elsajátítható képességekről. A beszélgetéshez Duró Zsuzsa tehetségfejlesztési szakértő, Nádasi Tamás, a sakk elkötelezett támogatója és Révész Máriusz, a Budapesti Sakkszövetség elnöke is csatlakozik. Az óvodás Karácsony Kata 17.30-tól 16 táblás sakkszimultánra várja fiatal és idősebb kihívóit. Az est zárásaként 20.30-tól a Bobby Fischer Against The World című filmet vetítik.

A Lumiére Filmklubban szeptember 25-én Christian Frei Space Tourists című filmjét tekintheti meg a közönség. A film bemutatja egy amerikai üzletasszony nagy kalandját: hogyan készül fel arra, hogy egy Szojuz űrhajóval a nemzetközi űrállomásra repüljön. A Filmklub vendége Farkas Bertalan űrhajós lesz, aki az első magyarként jutott fel a világűrbe.

Szeptember 28-án, a Kutatók éjszakáján Mérő László Középisztánból Extremisztánba: a világ változó szerkezete címmel tart előadást arról, hogy a matematika miért egyfajta zene, a mesterséges intelligencia miért jó játék, hogyan születnek a világmegváltó gondolatok. A prezi.com és a Ustream képviselői, valamint a Nemzetközi Tudományos és Innovációs Versenyen (ISEF) negyedik helyezést elért magyar diákok arról vitáznak majd a közönség előtt, hogyan lesz az ötletből piacvezető vállalkozás, milyen nehézségek állnak a megvalósítás útjába, és hogyan lehet ezeken túllépni. Ezután a Kodály Method audiovizuális projekt létrehozói számolnak be arról, milyen innovatív eszközöket használnak munkájukban, végül Barabás Lőrinc Live Actjével zárul a program.

Szeptember 30-ig a Millenárison látható az 5. Gyerek ARC kiállítás: kiderül, hogyan látják a gyerekek nagyszüleiket, mi teszi szorossá a kapcsolatot e két generáció között. A nagyszüleim tényleg nagyok! témával Az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve programsorozathoz csatlakozik a rendezvény az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének közreműködésével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.