Szombat este

Divatshow és zene az Operaház előtt

Divatbemutató operaénekes és balett-táncos modellekkel, emellett sokféle zene várja a közönséget szombat este 20 órától a Magyar Állami Operaház előtt, a lezárt Andrássy úton.

2012.09.11 09:44MTI
freedigitalphotos.net

A Magyar Állami Operaház, a terézvárosi önkormányzat, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége, valamint a Forum Hungaricum közösen rendezi a látványos showt, amelyen a Pentatónia és a Gombold újra! kollekcióit operaénekesek, táncművészek és a dalszínház tárainak munkatársai mutatják be - közölte az MTI-vel Várkonyi Judit, az Operaház sajtófőnöke.

Az Operaház neves művészei közül kifutóra lép például Rálik Szilvia és Celeng Mária szopránénekesnő, valamint Felméry Lili és Apáti Bence balettművész. A bemutató különlegessége a sokszínűségben rejlik, hiszen a kétféle tervezői csoport eltérő módon ugyan, de a klasszikus értékeket és a mai stílusokat ötvözi.

A divatbemutató-blokkokat az Ybl-palota homlokzatára vetített archív operaházi képanyaggal illusztrálják, a múlt értékei mellett felbukkannak azonban a készülő Hunyadi László című Erkel-opera jelmezei és díszletelemei is, hiszen a szabadtéri show már előrevetíti a szeptember 29-i operaházi premiert is. A szabadtéri esten az operából Gara Mária cabalettája csendül fel Miklósa Erika előadásában.

Szombaton Kodály Budavári Te Deum című művét Medveczky Ádám vezényletével a dalszínház zenekarának előadásában hallhatja a közönség. A klasszikus és a modern találkozását pedig - az Erkel-bemutatóra hangolva - a Hunyadi-nyitány remix és a Palotás remix képviseli DJ Bootsie előadásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.