Szombat esti láz Óbudán

Képek - Punk és rap a Szigeten: tízezrek tomboltak Snoop Doggra

A Sziget bejáratához szombat este ki lehetett volna tenni egy táblát, de szerencsére nem azt, hogy "Megtelt!", csak annyit: "Mindjárt megtelik". Snoop Dogg koncertje alatt mindenesetre a Nagyszínpad előtt nem lehetett egy gombostűt sem leejteni.

Sziget 2012, 4. nap - Snoop Dogg, Péterfy Bori és a többiek képgaléria

2012.08.12 10:55ma.hu - S. Á.

Ahogy számítani lehetett rá, hétvégére erősen megnőtt az egy négyzetméterre jutó szigetelők száma, pedig már a hét korábbi napjain is színpadra lépett számos olyan előadó, aki tízezreket vonzott a Nagyszínpad elé, de úgy tűnik, Snoop Dogg a munkamentes nappal kombinálva minden eddigi sztárhoz képest nagyságrendekkel jobb kombót alkot. Nem mutatott fel sokkal rosszabb teljesítményt a kanadai Sum 41 punkcsapat sem, de ha pénteken azt írtuk: már szinte alig lehet választani a programok között, és jobb híján az ember csak cikázik a színpadok közt, "ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit" elv mentén, akkor a szombati programra már szinte jelzőket sem lehet találni.

Ami a Nagyszínpad programját illeti, a Noah and the Whale rendesen megadta a felütést, az első ránézésre akár érettségiző diákokkal is összekeverhető zenészek bebizonyították, hogy hegedűvel és zongorával is lehet folk-punkot játszani. Aztán igazi horrorfigurák lepték el a színpadot, angolosan szólva Horrors, akik bizonyos szempontból folytatták az iskolás fílinget, mégis mások voltak, mint az őket megelőző honfitársaik. A Two Door Cinema Club és már említett Sum 41 tovább emelte a hangulatot, míg a pontot a Carmina Buranával belépő hip-hop rapper tette fel az i-re.

"Két pont közt a legrövidebb út az egyenes" - szól az alapvető fizikai (vagy ez inkább matematikai?) törvény, ám Snoop Dogg előadása alatt bebizonyosodott, hogy nem feltétlenül a leggyorsabb is. Az a néhány szigetelő, aki inkább egy másik helyszínt választott - ízlések és pofonok, ugyebár -, a Nagyszínpad előtt már nem vághatott át a jól megszokott módon toronyiránt, a még a büfésátrak közé is szorult rajongók miatt szép nagy kerülőt kellett tennie.

Snoop Dogg a Sziget Nagyszínpadán (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre!)


A rutinosabb, és tényleg Snoop Dogg-rezisztens látogatók például jobban tették, ha bevetették magukat valamelyik kisebb színpadhoz és onnan egész nap el sem mozdultak, nagyszerű kínálatot találtak például a Petőfi rádió Magyar Zenei Nagyszínpadán Maszkura és a Tücsökrajtól a Ladánybene 27-en, a Magashegyi Undergroundon vagy az Intim Torna Illegálon át Péterfy Boriig, és az A38-on is jobbnál jobb zenekarok váltották egymást, a holland Jungle by Nighttól a magyar Carbonfoolson át a kanadai Azari & III-ig.

A teljes szombati kínálatról viszont - mély bánatunkra - ezúttal sem tudunk percre pontos képet adni, a több tucat helyszínen egyidőben zajló programoknak továbbra is erős gátat vet a klónozás egyelőre kísérleti fázisa. Úgyhogy aki az utolsó, vasárnapi programokról a saját összeállítása szerint szeretne tájékozódni, annak ezúttal sem tudunk jobbat ajánlani, mint hogy irány a Hajógyári-sziget és ne bízzák az újságíróra, állítsák össze saját maguk az emlékeiket!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.