Beszél a zeneműről a szerző

Orbán György és az ő nagysikerű Csodafája

Május 26-án, hétfőn este Kovács Géza, a Nemzeti Filharmonikusok főigazgatója Orbán György zeneszerzővel beszélget a Nyugati téri Alexandra Könyvesházban - Az apropó, hogy a Nemzeti Filharmonikusok óriási sikerrel mutatták be a Művészetek Palotájában Orbán György A csodafa című szimfonikus meséjét.

2008.05.21 19:10ma.hu

Május 26-án, hétfőn este 7 órakor Kovács Géza, a Nemzeti Filharmonikusok főigazgatója Orbán György zeneszerzővel beszélget a Nyugati téri Alexandra Könyvesház Panoráma termében.

A beszélgetés apropóját az adja, hogy gyerekbérletük keretében a Nemzeti Filharmonikusok május elején – Mácsai Pál narrátori közreműködésével – óriási sikerrel mutatták be a Művészetek Palotájában Orbán György A csodafa című szimfonikus meséjét, melyet a zeneszerző az együttes felkérésére, Marianne Poncelet belga írónő meséjére komponált.

A Csimota Kiadó gondozásában, Takács Mari gyönyörű illusztrációival megjelent mesekönyv a hozzá tartozó CD-melléklettel a június 5-én kezdődő Ünnepi Könyvhét egyik szenzációjának ígérkezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.