Eva Perón arcképe néz vissza

Evita portréja került a százpezós argentin bankjegyre

Argentína legendás first ladyjéről születtek dalok, filmek és Broadway-előadás is megörökítette rövid életét. A hatvan éve elhunyt Eva Perón arcképe mostantól az ország egyik bankjegyén is látható.

2012.07.27 15:14MTI

Cristina Kirchner argentin elnök szerda este, Evita Perón halálának évfordulója alkalmából mutatta be az új százpezós papírpénzt. Evita az első nő, akinek arcmása az ország valamilyen fizetőeszközén, érméjén vagy bankjegyén megjelent.

"Ez olyan tiszteletadás, amellyel nemcsak neki, hanem magunknak is tartozunk" - jelentette ki az elnök, aki ugyancsak ahhoz a peronista párthoz tartozik, amely a negyvenes évek vége óta számít meghatározó politikai erőnek Argentínában.

Cristina Kirchner az évforduló előestéjén tartott ünnepségen megemlítette, hogy a korábbi százpezóson Julio Argentino Roca argentin elnök (1898-1904) portréja szerepelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.