Két magyar kórus a bécsi nemzetközi ifjúsági zenei

Magyarok indulnak a nemzetközi sikerért

Két magyar ifjúsági kórus is fellép a világ számos országából érkező versenyzők között Bécsben, a Summa Cum Laude ifjúsági zenei fesztiválon.

2012.07.08 16:17MTI

Tizenkilenc ország 36 együttese lép fel a szombat este kezdődött és kedden véget érő fesztiválon, köztük a kapuvári A Capella énekkar és a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar.

A fesztivál keretében mintegy száz koncertet rendeznek Ausztriában, valamint Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban. A bécsi koncertek helyszínei többek között a Szent István székesegyház (Stephansdom), a híres Konzerthaus és a Schönbrunn-palota lesznek.

Az A Capella Kapuvár a Győr-Moson-Sopron megyei város zeneiskolájának tagjaiból alakult, minden résztvevője valamely hangszeren is játszik.

A Kodály Zoltán Gyermekkar 2005-ben alakult marosszéki magyar gyerekekből a Miasszonyunk apácarend magyarországi tartományának és egy önkéntes tanárok által létrehozott alapítvány, az Erdélyi Tündérkert Alapítvány támogatásával.

A Summa Cum Laude fesztivál kedden díjkiosztással és a győztesek gálakoncertjével ér véget a Konzerthausban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.