Amerikai, holland, brit és német előadókkal...

Újra Soul & Gospel Fesztivál Budapesten!

Idén második alkalommal kerül megrendezésre Budapesten a nemzetközi Soul & Gospel Fesztivált - Az amerikai, brit, holland és német vendég előadók mellett fellépnek olyan színvonalas magyar gospel együttesek is, mint a közel 100 tagú Golgota Gospel Kórus, a Bolyki Brothers vagy Rontó Kitty és zenekara.

2008.05.19 17:00ma.hu

Idén második alkalommal rendezik meg Budapesten a nemzetközi Soul & Gospel Fesztivált. Az amerikai, brit, holland és német vendég előadók mellett fellépnek olyan színvonalas magyar gospel együttesek is, mint a közel 100 tagú Golgota Gospel Kórus, a Bolyki Brothers vagy Rontó Kitty és zenekara.

A hazánkban közel két évtizede szárba szökkenő műfaj mára beérett és a 2008. június 18-21.-ig a Nyugati téren és a Westend tetőkertjében felállított színpadokon sokféle stílusban, nemzetközi színvonalon szólal meg a hazai keresztény kortárs könnyűzene is. A programban szerepel fekete gospel, brit rock, funky, pop és soul csapat is, tehát mindenki találhat az ízlésének megfelelő formációt.

A fesztivál „sztárvendégei” az Egyesült Államokban is méltán népszerű Matt Redman és a Hillsong London zenekar Nagy-Britanniából, akik a (többek között) Stuttgartot, Kölnt, Berlint, Rómát és Zürichet érintő „Take it to the streets” turnéjuk hatodik állomásaként koncerteznek Budapesten.

Az eredeti „fekete gospel” hangzást a hat afroamerikai énekesnőt magában foglaló, az első fesztiválunkon is nagy sikert arató Breeze Gospel képviseli, ugyanúgy, mint a Londonban született Barbados-i énekesnő, Judy Baley, aki 2006-ban készítette el hetedik nagylemezét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.