Az Ülő nő című kép

Több mint nyolc és fél millió fontért kelt el egy Picasso egy londoni árverésen

Több 8,5 millió fontért - hozzávetőleg 3 milliárd forintot kitevő összegért - kelt el Pablo Picasso Ülő nő című képe a Christie's londoni árverésén.

2012.06.21 11:08MTI

A festmény a spanyol festő élettársát, Francoise Gilot-t ábrázolja Paloma lányukkal viselősen.

A Christie's aukciós ház összesen 92,583 millió font értékben adott el műtárgyakat az árverésen, amelynek az 1949-ben készült Picasso-festmény volt a fő darabja.

Francoise Gilot 21 éves volt, amikor a 61 éves művésszel találkozott 1943 nyarán egy étteremben. Soha nem házasodtak össze, de két gyermekük volt: fiuk, Claude 1947-ben született, Paloma pedig 1949-ben.

A legértékesebb műalkotást, Auguste Renoir Fürdő nő című, 1888-ban keletkezett festményét az árverés előtt adták el egy magán vásárlónak.

Az aukció másik fontos darabja René Magritte Les jours gigantesques (Gigantikus napok) című vászna volt, amely tíz licitáló ádáz vetélkedése után végül 7,209 millió fontért kelt el. Ez volt a második legmagasabb ár, amelyet valaha fizettek a belga festőművész képéért aukción.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.