Lebukott a laza műkincsrabló

Elfogták a San Franciscó-i Picasso-tolvajt

Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki a napokban ellopta Pablo Picasso egy értékes rajzát San Franciscóban.

2011.07.08 11:24MTI

A hatóságok még szerdán vettek őrizetbe Kaliforniában egy New Jersey-i férfit, aki egyszerűen besétált a galériába, leemelte a rajzot, majd taxival távozott. A 31 éves tolvajnál megtalálták az értékes ceruzarajzot is.

A rendőrséget a galéria közelében lévő étterem kamerája vezette nyomra. Mark Lugo egyedül dolgozott, vélhetően túl akart adni a képen.

Az 1965-ben készült Tete de Femme című alkotásra egy New York-i árverésen tett szert a San Franciscó-i kiállítóhely, a rajz értékét 250 ezer dollárra taksálják.

"Volt néhány álmatlan estém" - mondta Rowland Weinstein, a nevét viselő galéria vezetője. "Nagyon, nagyon szerencsésnek érzem magam, megkönnyebbültem, hogy a Picasso sértetlen, és épen kerül vissza" - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.