Filmalap

Hetvenmilliós támogatás a vizsgafilmekre

A Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) legutóbbi döntésével mintegy 70 millió forinttal támogatja a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, az ELTE-BTK-n és a Színház- és Filmművészeti Egyetemen készülő diploma- és vizsgafilmeket.

2012.06.12 17:06MTI

A Magyar Nemzeti Filmalap közleménye szerint a támogatással a Filmalap célja a gyakorlati tanulás és kísérletezés lehetőségének biztosítása az új tehetségek számára, továbbá hozzájárulás a szakmai utánpótláshoz.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animációs mesterképzésén készülő diploma- és vizsgafilmekhez mintegy 30 millió, az ELTE-BTK filmkészítő szakirány munkáihoz közel 10 millió forint támogatással járul hozzá az MNF. A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak 30 millió forint támogatást szavazott meg a Filmalap Döntőbizottsága.

Összesen 38, az érintett felsőoktatási intézményeken készülő diploma- és vizsgafilm megvalósítását segíti, továbbá rendszeres gyakorlati oktatást is lehetővé tesz a döntés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.