Mit teszel, Andrew G. Vajna?

Nemzeti Filmalap: fellélegezhetnek a magyar filmproducerek?

Andrew G. Vajna filmszakmai kormánybiztosnak a Magyar Mozgókép Közalapítvány banki kötelezettségállományának megvásárlásával kapcsolatos tárgyalássorozata eredményre vezetett, három pénzintézettel is megállapodás született - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap szerdán.

2011.07.20 12:40MTI

Tájékoztatásuk szerint Andrew G. Vajna a három legnagyobb tartozásállományt kezelő pénzintézettel, a Magyar Kereskedelmi Bankkal, a Fejlesztési és Hitelbankkal, valamint az Erste Bankkal is megállapodásra jutott. Ennek értelmében a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) teljes egészében megvásárolja a fent említett bankokkal hitelszerződést kötött producerek tartozásait.

Az ehhez szükséges forrás az MNF rendelkezésére áll. A fennmaradó kötelezettségek rendezése folyamatban van, a többi érintett pénzintézettel is hamarosan lezárulnak a tárgyalások - írják a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.