Vasárnap nyílik

A huszadik Ludvig művésztelep Nagykanizsa mellett

Az Egyesült Államoktól Oroszországon át egészen Vietnámig összesen 41 képzőművészt lát vendégül a Nagykanizsához közeli Kendlimajorban a XX. Ludvig Nemzetközi Művésztelep, amely két héten át alkotó otthona a kortárs művészeknek.

2012.05.30 17:12MTI

A telep névadója, Ludvig Zoltán festőművész és felesége, Ludvig Klára a jubileumi rendezvényt beharangozó szerdai nagykanizsai sajtótájékoztatón elmondta: az 1999-es induláskor azt gondolták, ha tízig eljutnak, már elégedettek lehetnek. Hogy a huszadik programig is eljutottak, azt az évről évre visszatérő művészbarátoknak és azoknak a művészetpártoló barátoknak, ismerősöknek, cégeknek köszönhetik, akik támogatásukkal segítettek megteremteni a művésztelep működésének legalapvetőbb feltételeit.

Az ezúttal is a kisrécsei Kendlimajorban zajló alkotótáborban 41 művész vesz részt, köztük újnak számít Yoshimi Hiroshi Japánból, Deniz Hasenöhrl Németországból, valamint Székács Zoltán és Szőke Péter Jakab Budapestről.

Látogatókat is várnak az alkotók, a megnyitón a Tiborcz Trió dzsesszmuzsikájával, valamint a Hajdú Sándor által vezetett Nagykanizsa Város Vegyeskarának fellépésével. Június 10-én nyílt napot rendeznek, amikor a műtermekben és az udvaron láthatóak már a készülőben lévő vagy már befejezett művek. Aznap sötétedés után Czakó Ferenc homokanimációját is megtekinthetik az érdeklődők.

A művésztelep záró kiállítása június 16-án este nyílik, a két hét során készült alkotásokat Matics Ferenc művészettörténész ajánlja majd a látogatóknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.