Huszadik jubileumát ünnepli a Közösségi Ház

Tíz napon át ünnepel Pestújhely

Huszadik jubileumát ünnepli a Pestújhelyi Közösségi Ház és a Pestújhelyi Napok rendezvénysorozat, ebből az alkalomból május 11-20 között tíz napon át tartó programsorozattal ünnepel a kerület.

2012.05.09 11:20MTI

A főváros XV. kerületében, az egykori Pestújhelyen álló épületet 1926-ban polgári iskola számára emelték. Húsz évvel ezelőtt e falak között kezdte meg működését a Pestújhelyi Közösségi Ház. Az intézménnyel egyidős, hagyományos rendezvény a lakosság javaslatai alapján formálódik, így biztosítva, hogy mindenki találjon kedvére való szórakozást - közölte a XV. kerületi Kommunikációs Társaság.
   
A XX. Pestújhelyi Napok programsorozata május 11-én, pénteken este László Tamás polgármester köszöntőjével veszi kezdetét. A múltidézés szombaton folytatódik: délelőtt a palotai temetőben helytörténeti sétára várják az érdeklődőket, vasárnap pedig ingyenes koncert lesz, amelyen fellép többek között a Kaláka együttes, a templomi hangversenyen pedig Bach- és Vivaldi-műveket szólaltatnak meg népzenészek népi hangszereken.
   
Hétfőn és kedden a kultúráé és a sporté lesz a főszerep: a hét első napján a biciklivel érkezőket pereccel várják az Emlék téri "Leanderes" kertmoziba, ahol többek között levetítik az első, 1930 táján készített pestújhelyi hangosfilmet. Kedden rendhagyó biciklis városnézésre invitálják az érdeklődőket a szervezők, a legkitartóbbakat az utolsó állomáson népzenei koncerttel várják.
   
Hét közben a játszóterek családi táncházzá alakulnak, hétvégén pedig a Hundows gitárzenekar ad ízelítőt legújabb albumából. A szombati Családi Napon óvodás duatlon és kézzel hajtott körhinta várja a kicsiket, barlangászcsimpaszkodó a nagyobbakat, a könyvböngészde, a főzőverseny és a vásári komédia pedig a felnőtteknek kínál majd kikapcsolódást.
   
A tíz nap alatt a sportrajongók számára Dalnoki Jenő emléktornát rendeznek és nagy csaták várhatók a pingpongasztal mellett is, de megküzdhetnek egymással a szellemi sportok virtuózai is az ulti- és a sakkbajnokságon, valamint a bridzsversenyen.
   
A szervezők kiállítással köszöntik 70. születésnapja alkalmából Nagy Előd festőművészt, a közösségi ház régi szakmai segítőjét, művésztanárát.
   
A XX. Pestújhelyi Napok záró rendezvényére május 20-án, vasárnap este kerül sor. Az Észak-pesti Kórház parkjában a MÁV Szimfonikus Zenekar ad ingyenes koncertet Teddy Abrams klarinétművész vezényletével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.