Restaurálható

Megmenthető az elrabolt és megsérült Cézanne-kép

Van remény a négy évvel ezelőtt egy zürichi gyűjteményből ellopott, és a rablás közben megsérült Cézanne-kép restaurálására egy svájci szakértő szerint.

2012.04.27 18:19MTI

Az tulajdonos E.G. Bührle Alapítvány igazgatója szerint a Fiú vörös mellényben című impresszionista portré vászna elszakadt, amikor elrabolták egy zürichi galériából. Lukas Gloor sajtóértekezleten pénteken elmondta, hogy a javítás ugyan időbe telik, de meg van győződve abban, hogy az alkotás visszanyeri eredeti állapotát.

Szerbiában áprilisban négy embert tartóztattak le egy összehangolt rendőrségi akció keretében, a Cézanne-képet lefoglalták, majd visszajuttatták jogos tulajdonosához.

Négy évvel ezelőtt Cézanne mellett Claude Monet, Vincent van Gogh és Edgar Degas műveit rabolták el fegyveresek, akik összesen négy alkotást vittek magukkal. Mostanra mind a négy műalkotást visszaszerezték a tettesektől.

Ezek közül kettőt, Claude Monet Pipacsok Vétheuilnél és Vincent van Gogh Virágzó gesztenyefa című műveit már korábban megtalálták. A négy mű összértéke mintegy 169 millió dollár.

Edgar Degas francia festő Lepic gróf lányaival című alkotását már hónapokkal ezelőtt visszajuttatták a tulajdonos Bührle Alapítványhoz, azonban az utolsó, akkor még eltűntnek számító munka, a Cézanne-festmény felkutatására folyó nyomozás érdekében csak most hozták nyilvánosságra ezt az információt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.