Remekművet - véletlenül

Száz fontért vett egy 40 milliós Cézanne-t?

Csupán díszes keretéért vett meg egy festményt egy férfi Nagy-Britanniában egy régiségboltban, ám nem kizárt, hogy véletlenül Paul Cézanne első ismert művére tett szert.

2011.03.30 07:01MTI

Kevesebb mint 100 fontért (30 ezer forint) lehet, hogy 40 millió fontot (12 milliárd forint) érő műalkotás tulajdonosa lett. Szakértők legalábbis úgy vélik, hogy a francia festő képéről van szó, melynek vásznán Cézanne egy folyóparti kis házat festett meg.

A keletkezés éve 1854, és úgy tűnik, Cézanne még alá is írta művét.


A northamptoni tulajdonos hat évvel ezelőtt vette a 120 centi széles és 90 centi magas festményt, mely nem is tetszett neki - csupán rámáját találta szépnek -, ezért aztán a padlásán porosodott sokáig a mű. Immár feltehetően sokkal szebb szemének a kép, bár - mint a The Sun című brit lapnak mondta -, meg sem próbál arra gondolni, hogy mit tenne a pénzzel, nem akarja kísérteni a sorsot.

A gyanú, hogy Cézanne-t vett, azután éledt fel benne, hogy egy művészeti könyvben felfigyelt az ecsetvonások hasonlóságára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.