Fish

Kőbe vésik Skóciában a Marillion sikerdalát

Kőbe vésik Galashiel skóciai helység főterén a Marillion brit progresszívrock-együttes Kayleigh című sikerdalának szövegét; brit sajtójelentések szerint az illetékes önkormányzat már határozatot is hozott a slágerszöveg köztéri megörökítéséről.

2012.04.09 20:16MTI

A Kayleigh című szám 1985-ben a brit slágerlistának egészen a második helyéig kúszott fel, de népszerű volt külföldön is; ez volt a banda egyetlen olyan dala, amely felkerült például az amerikai Billboard 100-as listára is. A slágerlistás helyezéseket tekintve ez volt a Marillion legnagyobb sikere.

A dalt az együttes Fish néven ismert énekese írta Galashielre való utalásokat beleszőve, mert egykori barátnője ezen a településen biztatta arra, hogy legyen énekes.

Galashielben kezdtem énekelni, itt volt az első fellépésem is - mondta Fish, aki büszke arra, hogy dalát most az aszfalton is megörökítik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.