Vetkőzős kultúra

Múzeumok éjszakája - meztelenül!

Szívesen levetkőzne anyaszült meztelenre, de nem tudja, hol kezdje? A kortárs művészeti kiállításon - pucéran!

2012.03.31 18:32ma.hu
Fotó: www.mca.com.au

Ha szokott nyilvánosan vetkőzni, de egyelőre még hideg van a nudista strand meztelen valóságához, önnek találták ki a Sydney-ben található kortárs művészeti központ kiállítását, mely igen szokatlan dresscode-dal állt elő: ádámkosztümben látogatható.

Az ausztrál múzeum április végén nyíló kiállítása így minden bizonnyal a helyi nudisták és a külföldi turisták paradicsoma lesz.

Mivel Ausztráliában a meztelenség nem tabu, ezért a kortárs művészetnek sem árt, ha ebből az új perspektívából tekintenek rá az akt látogatók. A kollekció egyébként több mint négyezer ausztrál és nemzetközi művész alkotását sorakoztatja fel.

A debütáló nudista kiállítás fő témája a félelem és a szégyen, és csak is felnőttek látogathatják.

A látványosság szó szerint is leküzdi a művész és a közönség közötti anyagi (materiális) akadályokat - hiszen magukat a jelen lévő alkotók is meztelenek lesznek, nem csak a tárlatvezetéshez csatlakozók. Alkatrészekre vigyázni!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.