Természeti csodák

Videó: ezer meztelen ember gyűlt össze a Holt-tenger partján

A meztelen embertömegeket megmozgató projektjeiről ismert Spencer Tunick amerikai fotós ezer embert gyűjtött össze a Holt-tenger izraeli partjára.

2011.09.19 20:16MTI

A projekt, amelynek megvalósításához egy magánstrandra érkeztek az önkéntes nudisták, heves kritikát váltott ki Izraelben. Ortodox rabbik és politikusok Szodoma és Gomorra eljövetelével riogattak, és jogi lépésekkel fenyegetőztek az akció megakadályozása érdekében.

"Az, hogy elfogadják-e az akciót, az adott ország nyitottságának és toleranciájának mércéje. A meztelen művészetet elfogadó ország nyitott, progresszív és ígéretes" - mondta el a 44 éves zsidó művész.

A fotográfus fotózott már Sydneyben, New Yorkban, Londonban, Barcelonában, Bécsben, Düsseldorfban és egy svájci gleccseren is.

A Holt-tenger projekt annak a kampánynak a része, amellyel a Holt-tengernek a világ természeti csodájaként való elismeréséért küzdenek. A lefolyástalan tó 417 méterrel a tengerszint alatt fekszik a világ legalacsonyabb pontjaként. Mivel a Jordán folyóból érkező vizet a környező mezőgazdasági területek öntözésére is használják, évek óta csökken a Holt-tenger vizének szintje. Amennyiben nem tesznek ellene valamit, a tó 2050-re teljesen eltűnhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.