Tánc és látványszínház egyben

Szórakozás és dráma: új darabbal jön a Botafogo

A népszerű SAKK táncjáték alkotógárdája újra összefogott, hogy az együttes ismét nem mindennapi élménnyel ajándékozhassa meg közönségét, március 14-én.

2012.02.23 17:29JT Press

A showtánc-világbajnok Botafogo Táncegyüttes hatodik, egész estés táncjátéka - Mester és Zuriel - a felhőtlen szórakozáson és látványszínházon túlmenően életbevágó kérdéseket tesz fel. Meg van-e írva az ember sorsa, vagy szabadon alakíthatja azt? A gonoszság vagy az angyali jóság nyer teret a földön? Mindent eldobhatunk-e, ha a számunkra fontos dolgok elhagynak minket?

A Zuriel egyébként héber eredetű név, jelentése: „Isten az én kősziklám”. A népszerű SAKK táncjáték alkotógárdája újra összefogott, hogy az együttes ismét nem mindennapi élménnyel ajándékozhassa meg közönségét, március 14-én. Az előadás helyszíne a Nemzeti Táncszínház.

Fotó: Kanyó Béla


A látvány és a téma között feszülő erős ellentétet használta fel Dalotti Tibor koreográfus arra, hogy elmesélje a mindannyiunkat érdeklő történetet, amely egyúttal betekintést nyújt egy táncegyüttes hétköznapjaiba is, hiszen a Táncmester, a fiatal, tehetséges Srác és egy kibontakozó szerelmi háromszög terepe a táncpróbaterem.

A 25 éves együttes évtizedes önmeghatározása, a „Lélek – Gondolat – Minőség” hármasa ismét értelmet nyer ebben a lenyűgöző darabban. A táncegyüttes – követve a modern kor követelményeit – megtalálható a legnagyobb közösségi portálon is.

Fotó: Kanyó Béla


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.