Neves előadók Sepsiszentgyörgyön

Szent György-napok: Hernádi Judittól az Omegáig

Neves előadók, köztük Hernádi Judit, Udvaros Dorottya, Kulka János, valamint az Omega, a Republic és a Hooligans együttes is fellép április végén a sepsiszentgyörgyi Szent György-napokon.

2012.02.18 10:25MTI

Április 22. és 26. között több színpadi és gyermekelőadást, komolyzenei estet, képzőművészeti kiállítást, könyvbemutatót és múzeumi rendezvényeket tartanak - számolt be a programról a Háromszék című Kovászna megyei lap és a Krónika című kolozsvári újság.
    
A székelyföldi város napjain műsorra tűzik Kulka János, Nagy Ervin és Kézdi György előadásában az Oscar-díjas film alapján készült Esőember című darabot. Hernádi Judit és Udvaros Dorottya Parti Nagy Lajos A Bandy lányok című zenés darabjában lesz látható, az előadásban a Chattanooga Zenekar is játszik. A még épülő színházi stúdióteremben a tervek szerint Hernádi Judit egyéni zenés előadással is bemutatkozik.
   
Az ingyenes szabadtéri koncertsorozatról is egyre több részletet közöltek a szervezők. Dancs Zsolt, a városnapok programigazgatója a Krónika című kolozsvári napilapnak elmondta, hogy az idei sztárvendég az Omega együttes lesz. Április 29-én, vasárnap az Omega előtt a román Iris együttes lép színpadra az elmúlt 34 év legnagyobb slágereivel és Felicia Filip énekessel.
   
Két nappal korábban, április 27-én a Hooligans együttes koncertjét tartják, majd szombaton a Republic zenél, amely legutóbb négy éve lépett fel Székelyföldön. A szervezők arra számítanak, hogy kedvező időjárás esetén ezekre az ingyenes, szabadtéri koncertekre 35-40 ezer néző is kíváncsi lesz.
   
A két lap arról is beszámolt, hogy a közönség kérésére már kaphatók jegyek a Szent György-napok kulturális műsoraira, így az érdeklődőknek nem egyszerre kell több produkcióra nagyobb összeget kifizetniük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.