Imádják Fliegauf Bence filmjét

Csak a szél: a romagyilkosságok Berlinbe mentek

"Előkelő istállóban" versenyez Fliegauf Bence filmje, a Csak a szél című alkotás a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon: a magyarországi romagyilkosságok hatására született művet a The Match Factory képviseli. A cég ötnek is forgalmazója a versenyben lévő 18 film közül.

2012.02.16 19:56MTI

Ez a vállalkozás képviselte már Fliegauf előző filmjét, a Womb - Méh címűt.

"Megtörtént események ihlette film, erőteljes társadalmi állásfoglalás a Womb és a Dealer elismert magyar rendezőjétől" - méltatta a filmet a forgalmazó.

A The Match Factory "jó lovakra tett" - derült ki a Berlinale eddig eltelt napjaiban.

A cég forgalmazza ugyanis a legjobb filmnek járó Arany Medve-díjra jelenleg legesélyesebbnek tartott Barbara című német filmet, Chrisitan Petzold rendezését. Az NDK-s időkben játszódó dráma főszereplője Nina Hoss, akit favoritként emlegetnek az Ezüst Medvére a legjobb női alakítás kategóriájában.

A német cég kínálatában szerepel a Csak a szél és a Barbara mellett a portugál versenyfilm, Miguel Gomes munkája, a Tabu című. A költőiként jellemzett fekete-fehér alkotás is nagy sikert aratott, a Screen című filmes szaklap által felkért kritikusok nemzetközi csoportja összességében 2,9 csillaggal jutalmazta egykori kollegája filmjét.

A Barbara 3,3 csillagot kapott tőlük.

Nagy tetszést aratott a szintén a The Match Factory által képviselt második német versenyfilm, a Was bleibt - angol címén Home for the Weekend. Hans-Christian Schmid családi drámája 2,4 csillaggal előkelő helyen áll az eddig bemutatkozott versenyfilmek között.

A fent említett filmekkel egy "istállóban" szerepel a Postcards From the Zoo című indonéz-német-hongkongi-kínai koprodukció. Rendezője Edwin.

A film egy olyan lányról szól, aki a jakartai állatkertben cseperedik fel, miután háromévesen otthagyták.

Igaz nem a versenyprogramban, hanem a rangos Panorama szekcióban mutatkozott be nagy sikerrel a The Wall című film - szintén a The Match Factory forgalmazásában. A modernkori női Robinson Crusoe-történet helyszíne Ausztria, főszereplője pedig a Nina Hoss mellett talán legünnepeltebb és legnagyobb elismerésnek örvendő Martina Gedeck, akit többek közt A mások élete című Oscar-díjas filmből ismerhet a közönség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.