Több száz mű látható Arlingtonban

Bemutatják Frida Kahlo eddig elzárt fotóit

Frida Kahlo mexikói művésznő által készített több száz fotót állítanak ki az Egyesült Államokban, a virginiai Arlingtonban.

2012.01.25 13:56MTI

Az eddig elzártan őrzött képeket először mutatják be a közönségnek az Artisphere művészeti központban.
   
A múzeum szerdán jelentette be, hogy kiállítást rendez Frida Khalo fotói címmel. A tárlaton a művésznő több mint 250 képe és személyes tárgyai szerepelnek.
   
A képeket és a férjétől, Diego Riverától kapott tárgyakat a festőnő 1954-es halála után zárták el, a csomagot csak 2007-ben bontották ki.
   
A kiállítás február 23-án nyílik meg az Artisphere művészeti központban. A szervezők a látogatók várhatóan nagy száma miatt választották ezt a központot a kiállítás helyszínéül. Ez lesz a legnagyobb kiállítás, amelyet a múzeum 2010-es nyitása óta rendeznek.
   
A tárlatot azért Arlingtonba szervezték, mert ez a testvérvárosa a mexikói Coyoacannak. Ott található Frida Khalo háza, ahol a művésznő élete jórészében élt és alkotott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.