Magyarországról érkezett vendégek

Belgrád a magyar kulináriát kóstolgatja

Hagyományok ízei címmel kezdődött rendezvény Belgrádban a hét végén, amelynek keretében Magyarországról érkezett vendégek bemutatják a magyar konyha tipikus ételeinek elkészítését.

2012.01.22 13:19MTI

A helyszín a "Gradska pijaca", azaz a városi piac előtti tér. A január 30-ig tartó rendezvények a belgrádiak is megízlelhetik a magyar konyha remekeit. 

Az esemény megnyitóján jelen volt Predrag Veinovic, a belgrádi "Városi piac" ügyvezető igazgatója, aki elmondta, hogy a rendezvény célja megismertetni a fogyasztókkal a házi készítésű ételeket és italokat. 

A belgrádiaknak most közelebbről is alkalmuk van megismerkedni például a lángolt kolbásszal, a parasztkolbásszal, vagy a kürtős kaláccsal és számos más magyar ételkülönlegességgel. 

A Hagyományok ízei című rendezvényt először tavaly júniusban tartották Szabadkán, amely egyúttal az ételkülönlegességek, a borok és a pálinkák első szerbiai regionális seregszemléje is volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.