Hreczkuval

A népzene ezer arca a Müpában

2012. január 27-én ott lesz Herczku Ágnes, Bognár Szilvia, Oláh Annamária és a Meszecsinka, a Parno Graszt, és a népzene all-star csapata, a Fonott Zene is - a részletekért kattints!

2012.01.17 15:10ma.hu

2012 január 27-én ott lesz Herczku Ágnes is, aki minden stílusban megtalálja a hangját: együtt dolgozott már Nikola Parovval és DJ Palotaival, most pedig Cseh Tamás egyik dalát is elénekli a Müpában. Bognár Szilvia Herczku Ágnessel többször lépett fel együtt, sőt közös lemezük is van, ezúttal is együtt láthatjuk őket a színpadon. Az Oláh Annamária éteri hangja által uralt Meszecsinka együttes pedig elektronikával fűszerezett pszichedelikus hangulatot hoz a Müpába.

Fellép a cigány életérzés és zene legerőteljesebb és legvidámabb hazai megszólaltatója, a szabolcsi Parno Graszt, és a népzene all-star csapata, a Fonott Zene, amely a népzenét házasítja a blues-zal. Megfordul a színpadon Guessous Majda Mária, a török népzene Junior Prima-díjas “szakértője” is. A táncházmozgalom egyik legfontosabb együttesét, a Tékát és Ferenczi György csapatát, a Rackajamet pedig ma már nem kell bemutatni senkinek.

2008 óta ad otthont a Müpa a Népzene Ünnepének, ahol az autentikus előadóktól a folklórt jazzel, blues-zal és más stílusokkal vegyítő együtteseken át a szakma legjobbjai váltják egymást a színpadon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.