Negyedszerre is Folk&Roll Fesztivál Pécsett

A népzene és a modern muzsika találkozása

Pénteken és szombaton rendezik meg a negyedik pécsi Folk&Roll Fesztivált, amely a honi és külföldi előadók mellett saját neveléseinek legjobbjait is felvonultatja.

2010.06.24 08:54MTI

A szervezők közlése szerint a népzenét a modern muzsikával keresztező zenekarok egyetlen magyarországi rendezvénye a 2007-ben debütált pécsi Folk&Roll.

A fesztivált idén a pécsi Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében rendezik meg. Az első napon mutatkozik be az orosz Arkona, melynek zenei gyökerei a pogányságba nyúlnak vissza. Egyfajta természetközeli népiességből merítenek, s mindezt modern metállal vegyítik.

A pécsi Virrasztók a második nap főzenekara, Az emlékezés órája című debütalbumukon a búcsúzás népi hagyományait elevenítik fel, komor hangzásvilággal és ehhez illő színpadi megjelenéssel.

A fesztiválra meghívást kapott még többek között a Kormorán Memory Band és a békéscsabai The Moon and the Nightspirit. Utóbbi főleg külföldön arat sikereket.

A hétvégén fellép Pécsett az Ezüspatak is, amely klasszikus elgondolásban ötvözi a folkot a rockkal.

A hazai Rege és a székelyföldi Damned pedig a pécsi fesztivál saját felfedezettje - olvasható az összegzésben. Fellép a Dutar is, amely a részvétel jogát a tavalyi Fringe fesztiválon nyerte el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.