20 millió forintos keretösszeg

Van egy jó tévéfilmötlete? Most milliókat érhet!

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) médiatanácsa 20 millió forintos keretösszeggel pályázatot írt ki tévéfilm-forgatókönyvek írására és tévéfilmtervek fejlesztésére - közölte a hatóság szóvivői irodája csütörtökön.

2011.11.17 17:45MTI

A közlemény szerint a médiatanács által most kibocsátott új szemléletű pályázati felhívás figyelembe vette a filmszakmai konzultációkon felmerült javaslatot, miszerint a hazai filmipar örömmel venné, ha tévéfilmes forgatókönyvek és filmtervek magalkotását is támogatná a hatóság.

A televíziós filmalkotások forgatókönyveire és filmterveire idén 20 milliós pályázati keretösszeg áll rendelkezésre. A hatóság szerint a médiatanács fontos célja, hogy a tehetséges alkotókat az ötlettől a megvalósításig, a filmtervektől a gyártásig támogassa.

Azt írják: a forgatókönyvek és filmtervek készítésének támogatásával a médiatanács biztos alapot kíván nyújtani a magyarországi közszolgálati televíziókban vetítendő, értékes televíziós filmalkotások megszületéséhez. Szerintük a mostani kiíráson nyertes forgatókönyvekből és filmtervekből magas színvonalú klasszikus televíziófilmek és filmsorozatok készülhetnek.

A gyártás támogatását szolgáló újabb pályázatokat a Médiatanács előreláthatólag a jövő év első negyedében hirdeti meg.

A médiatanács megválasztotta a pályázatot elbíráló bizottság munkatársait.

Az elnöki tisztet Medveczky Balázs tölti be. A televíziófilm-forgatókönyvek és -tervek fejlesztésével foglalkozó bizottság tagja továbbá Bereményi Géza, író, filmrendező és Szálinger Balázs, író, költő, fordító. A pályázati kiírás további részleteiről péntektől a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási terület honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.