Instant Szeánsz

Koncertlemezzel ünnepli a második x-et a Quimby

Huszadik születésnapját ünnepli az egyik legnépszerűbb magyar alternatív zenekar, a Quimby. A jubileumhoz kapcsolódva hamarosan megjelenik első koncertlemezük is Instant Szeánsz címmel.

2011.10.25 14:44ma.hu

A hazai alterock éllovasa, a Quimby idén húsz éves, s e jubileum egyik meglepetése, hogy hamarosan megjelenik első koncertlemezük, az Instant Szeánsz, amiből egy kis ízelítő hallható a www.quimby.hu-n .

Ez év márciusában két éjszakára beköltözött a Quimby az Instantba, ahol egy rendhagyó koncertfilmhez rögzítettek egy nagy csokor nótát.

A majd’ negyven szerzeményből álló hanganyagból válogatták ki annak a lemeznek a dalait, mely november 12-én, a Quimby 20. születésnapján a Budapest Sportarénában már a rajongók kezébe is kerülhet.

Az Instant Szeánsz névre keresztelt hanghordozó azért is szülinapi meglepetés, mert a zenekar eddigi első és ezidáig egyetlen ilyen jellegű, tehát koncerten rögzített lemeze.

Kevés olyan Quimby koncertet tudnánk felidézni, melynek során a Holdra vonyítás nem játszott főszerepet. Zenei talentumuk pont azért különleges, mert kivetkőzteti az embert önnön magából - nem hiába gyakorolta ezt, már a gátlástalanságot a Kiss Tibor oly állhatatosan, még az elvonó előtt.

A Quimbyben afféle energiák fortyognak, amitől gőzzé válik az emberben a pálinka. Tény persze, hogy az évek során sokat szelídültek - a '93-as első album, a Síp of Story olyan vadállati kegyetlenséggel zabálná fel a 2009-es Ajjajjaj-t, ha összefutnának a zeneipari dzsungel mélyén, hogy arra gondolni is tereh - ám ez a higgadás bizonyos szempontból jót is tett nekik. A büdös nagy lángolásban még belehamvadt volna Magyarország - ki merjük jelenteni - mainapság legjobb koncertzenekara.

Hogy ők-e a legjobbak, azon esetleg elvitázhatunk a Tisztelt Olvasóval - de hogy "a legeredetibb" titulust nem engedjük elragadni a nevük mellől, az bizonyos.

SZERZŐNK KEZE IS ELSÜLT A ZENEKAR KAPCSÁN - A CIKKÉRT KATTINTSON!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.