Jobb velünk a világ

Fellép a Csík, a Quimby és a Kiscsillag is

A Jobb velünk a világ! jótékonysági koncerten mások között fellép majd a Nemadomfel és a Csík zenekar, a Quimby és a Kiscsillag is a Sportarénában Budapesten.

2010.10.28 19:15MTI

A november 21-i rendezvény célja, hogy a bevételből passzívházként működő lakóotthonokat építsenek fel a fogyatékkal élőknek, akik önállóan szeretnének élni - mondta el Papp Szabolcs, a rendezvény szóvivője a sajtó képviselőinek rendezett keddi tájékoztatón Budapesten.

Az idei esemény különlegessége, hogy a Csík zenekar, a Quimby és a Kiscsillag is önálló koncertet ad, de számos közös produkció is szórakoztatja a közönséget - közölte Szepesi Richárd, a Nemadomfel együttes billentyűse, hozzátéve, hogy a műsorban Presser Gábor, Ferenczy György és a Rackajam is közreműködik, a programokat pedig tánccsoportok előadása, dobshow és stand up comedy is színesíti.

Bódis Alexandra szervező tájékoztatója szerint a koncertek mellett több családi program várja az érdeklődőket a délutáni órákban: a civil vásáron megváltozott munkaképességű emberek által készített termékeket, egyebek mellett gyertyákat, képeslapokat, kézi csomózású szőnyegeket vásárolhatnak, ezen kívül kézműves foglalkozáson, terápiás kutyák bemutatóján és állatsimogatáson is részt vehetnek.

A Kamaszfesztivál Programiroda támogatásával öt diákzenekar mutatja meg tehetségét 14 órától, a koncerten fellépő művészekről fotókiállítást tekinthet meg a publikum.

A Magyar Passzívház Szövetség az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének könnyűszerkezet-építő szakmai tagozatával együttműködve kiállítással készül, amelynek célja, hogy bemutassák az energiatakarékos készházakkal kapcsolatos legújabb technológiákat, a legszebb épületeket.

Pordán Ákos, a Kézenfogva Alapítvány vezetője, a rendezvény szakmai támogatója felhívta a figyelmet arra, hogy nagy szükség van olyan lakóotthonok építésére, amelyek a fogyatékkal élőknek is méltó lakhatást biztosítanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.