A kirekesztettség ellen küzdenek a művészek

Kortárs roma festők kiállítása az Európa Pontban

Az Európa Pont októberi programjához kapcsolódóan kortárs roma festők kiállítása nyílik a Kugler Art Szalon gyűjteményéből október 12-én, szerdán 18.00 órai kezdettel.

Roma festők kiállítása az Európa Pontban képgaléria

2011.10.19 14:25RedLemon

A kiállítás anyaga igazi kulturális szenzáció, amely már bemutatkozott Bécsben, Pekingben, New Yorkban és Párizsban, s legutóbb Passauban és Stockholmban is. Profilja a kortárs cigány képzőművészet, elsősorban a festészet, de grafikával és iparművészeti tárgyakkal – legújabban a Varga Erika fémjelezte Romani Design Stúdió termékeivel – is foglalkoznak.

Balogh Balázs András: Éva (További képekhez KATT a képre!)

A kiállított művek között láthatóak lesznek Bada Márta és Bogdán János Amigó művei - ők személyesen is jelen lesznek és beszélgetnek a megnyitón -, valamint Oláh Mara /Omara/, Balogh Balázs András, Oláh Jolán, Orsós Teri és mások alkotásai.

Fellép még Kornis Mihály író, valamint Fátyol Tivadar hegedűművész. A galéria lelke és motorja Kőszegi Edit filmrendezőnő, aki az elmúlt 20 évben számos dokumentumfilmet készített roma képzőművészekről, a roma kultúráról. Ezekből a kiállítás során - más alkotásokkal együtt - vetítéseket tartanak.

A november 4-ig megtekinthető kiállítást Szuhay Péter, a Néprajzi Múzeum antropológusa nyitja meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.