Tintin Spielberggel megy

Charlotte Rampling, Geoffrey Rush és 15 versenyfilm Rómában

Többek között Charlotte Rampling, Geoffrey Rush és Rupert Everett, na meg Tintin, valamint 15 versenyfilm várja a Római Nemzetközi Filmfesztivál vendégeit október 27. és november 4. között.

2011.10.14 06:27MTI

A hatodik alkalommal megrendezett seregszemlét az Aung Szan Szú Kji Nobel-békedíjas burmai politikusnőről szóló életrajzi dráma, a The Lady nyitja meg Luc Besson rendezésében és Michelle Yeoh főszereplésével.

Nagy várakozás övezi Steven Spielberg munkáját, a Tintin kalandjait. A népszerű képregény szélesvásznú feldolgozásában Daniel Craig és Jamie Bell látható. A fesztivál programján Martin Scorsese új műve, a Hugo Cabret is látható lesz, a film főszereplője Jude Law és Asa Butterfield.

Az olasz főváros fesztiváljának közönsége láthatja többek közt Tanya Wexler Hysteria című alkotását - benne Maggie Gyllenhaalt, Rubert Everettet és Jonathat Pryce-t -, valamint Anne Fontaine filmjét, az Isabelle Huppert főszereplésével készült Mon pire cauchemar című alkotást.

A legjobb filmnek járó Marcus Aurelius-díjért versengő alkotások között négy olasz is szerepel, a La kryptonite nella borsa (Kriptonit a táskában), az Il cuore grande delle ragazze (A lányok nagy szíve), az Il mio domani (Az én holnapom), valamint az Il paese delle spose infelici (A szerencsétlen feleségek hazája).

Franciaországot két film képviseli, Cédric Kahn műve, az Une vie meilleure (Egy jobb élet), valamint Claude Miller filmje, a Voyez comme ils dansent (Nézze, hogy táncolnak). Francia-lengyel koprodukcióként versenyez a La femme du cinquiéme (A nő az ötödikről) Kristin Scott Thomasszal és Ethan Hawke-kal a főszerepben.

Marcus Aurelius-díjban reménykedhet egy amerikai és egy kínai film is. A The Lady mellett versenyen kívül mutatkozik be egyebek közt a Too Big To Fail - Chris Hanson filmje William Hurt és Paul Giamatti főszereplésével -, illetve Xavier Samuel alkotása, A Few Best Men is.

A filmfesztivál margóján két kiállítást is szerveznek, a P.P.P című Pier Paolo Pasolini, a másik pedig Monica Vitti olasz filmcsillag előtt tiszteleg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.