A modern történelem legbátrabb olasza

Irodalmi bátorságdíjat kapott a "maffiázó" Saviano

A nápolyi maffiáról írt könyvéért irodalmi bátorságdíjban részesült Roberto Saviano olasz író és újságíró, aki öt éve rejtőzködve él.

2011.10.11 13:22MTI

Az idei PEN/Pinter-díjat megosztva kapta David Hare brit drámaíróval, aki leginkább a brit intézményrendszert - az egyháztól az igazságszolgáltatáson át a politikai pártokig - bíráló művei révén ismert.

A szókimondást 2009 óta "díjazzák" ezzel a kitüntetéssel, amelyet a PEN nemzetközi írószövetség alapított Harold Pinter brit drámaíró emlékére. Mindig megosztva részesül az elismerésből egy brit és egy más nemzetiségű tollforgató.

A díj átadása ezúttal is Londonban volt, az ünnepségre a 32 éves Saviano nem ment el - üzenetben köszönte meg az elismerést -, helyette barátja és kolléganője, Annalisa Piras vette át a kitüntetést.

"Itáliaiak milliói tartják - velem együtt - a modern történelem legbátrabb olaszának Savianót" - mondta Piras. Túl azon, hogy 2006 óta rejtőzködik, a szerző állandó rendőri védőfelügyelet alatt áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.