Szentségelt

Elítélte a dél-olaszországi maffiát XVI. Benedek pápa

Elítélte a dél-olaszországi "embertelen maffiát" XVI. Benedek pápa vasárnap az olaszországi Lamezia Terme városban, ahova egynapos látogatásra érkezett a katolikus egyházfő.

2011.10.09 16:33Adamik Zsolt

XVI. Benedek arra szólította fel a helyi döntéshozókat, hogy egymás iránti törődéssel és a közjó előtérbe helyezésével adjanak választ a térséget sújtó társadalmi-gazdasági bajokra.

A pápa délelőtt 50 ezer hívő előtt beszélt a n'drangheta elnevezésű maffiaszervezetnek is otthont adó Lamezia Terme városban.

A világ egyik legnagyobb kokainszállítójaként számon tartott bűnszervezet a szicíliai maffiánál is nagyobb hatalommal rendelkezik az ország egyik legszegényebb térségében, ahol például a fiatalok körében a munkanélküliség meghaladja a 26 százalékot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.