Apostoli áldását adta a családra

Habsburg Ottó halála: Benedek pápa is részvétet nyilvánított

A La Croix című francia katolikus napilap hírül adta: részvétét és "mély fájdalmát" fejezte ki Habsburg Ottó családjának a pápa.

2011.07.09 15:24MTI

XVI. Benedek Habsburg Ottó legidősebb fiához, Károlyhoz intézett táviratában "a béke iránt elkötelezett nagy európainak" nevezte az utolsó magyar király és osztrák császár legidősebb fiát, aki 98 éves korában hétfőn hunyt el.

"Hosszú és gazdag életében Ottó főherceg Európa mozgalmas történelmének tanúja lett" - fogalmazott levelében a pápa. XVI. Benedek egyben "apostoli áldását" adta a Habsburg családra. 
   
Habsburg Ottó földi maradványait július 16-án a bécsi Kapucinus templom kriptájában, a család hagyományos temetkezési helyén helyezik végső nyugalomra.

A búcsúztatáson a pápát Christoph Schönborn bécsi érsek képviseli, aki a Szent István-székesegyházban (Stephansdom) celebrál gyászmisét, amelyet a Kapucinus templomig tartó gyászmenet követ. A szívurnát másnap a Pannonhalmi Bencés Főapátságban helyezik el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.