Minden korosztályt várnak

A kulisszákon is túl - Múzeumok őszi fesztiválja Vácott

Múzeumi műhelytitkok, tárlatvezetések, a nagy rajzolás, geológiai kiállítás, környezettudatos tanácsadás, csillagles és egyéb színes programok várják az érdeklődőket Vácott október 7. és 12. között a múzeumok őszi fesztiváljának keretén belül.

2011.10.06 08:11MTI

A város polgármesteri hivatalának összegzése szerint a Váci Értéktár pénteken múzeumi sétára, előadásokra invitálja az iskolás csoportokat és a felnőtteket. A látogatók megismerkedhetnek az intézménynek helyet adó épület történetével, az ott folyó szakmai munkával és gyűjteményük legérdekesebb darabjaival is.
   
Másnap ugyanott a Bóbitától a Bibliáig - Hincz Gyula könyvillusztrációi című kiállításhoz kapcsolódva nagy rajzolás zajlik majd. A hatalmas papírokkal beborított falakra ki-ki lerajzolhatja, lefestheti saját mesekönyvét az elhangzó történetek alapján. A mesemondók és bábosok részvételével színesített foglalkozáson a kellékeket az értéktár biztosítja. Amíg a kicsik alkotnak vagy mesét hallgatnak, addig felnőtt kísérőik tárlatvezetésen vehetnek részt.
   
Október 8-án várhatóan a váci Göncöl Ház is megtelik majd látogatókkal az ingyenes múzeumi őszbúcsúztató alkalmával. A színes kínálatban egyebek mellett a Környezet- egészségügyi Információs Pont (KEIP) megtekintése, a Földanya ékességei címet viselő, 600 ásványt, kőzetet és ősmaradványt tartalmazó tárlat végigjárása, valamint Duna parti csillagtúra (csillagászati távcsöves bemutató) szerepel.
   
Október 11-én és 12-én a váci Tragor Ignác Múzeumban olyan érdekes kérdésekre kaphatnak választ az általános- és középiskolások, mint például kik a muzeológusok, hogyan dolgoznak a régészek, mit csinál egy restaurátor, hogyan készül egy kiállítás. A kulisszák mögé történő betekintéshez előzetes bejelentkezés szükséges.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.