Állatkert a pénztárnál

Delfin zabálta fel az oroszlánt

A Delfines kaland című családi film vette át az észak-amerikai mozis toplista vezetését a hét végén Az oroszlánkirály háromdimenziós változatától.

2011.10.03 10:26MTI

A farokuszony nélkül, különleges protézissel élő delfinről szóló Delfines kalandra 14,2 millió dollárért (3,1 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők. A filmet tíz napja mutatták be Amerikában, premierhétvégéjén a harmadik helyet szerezte meg a toplistán. Az elemzők szerint a film népszerűségét a szájpropaganda fokozta, ráadásul a kritikusok is kedvezően fogadták.

A kasszasikerlista második helyezettje Brad Pitt baseballfilmje, a Pénzcsináló lett 12,5 millió dolláros (2,7 milliárd forintos) jegyeladással. Az oroszlánkirály, amely korábban két héten át vezette a sikerlistát, a harmadik helyre csúszott le 11,1 millió dollárral (2,4 milliárd forinttal). Az 1994-ben bemutatott, és most 3D-s formátumban felújított családi animáció újraforgalmazásával a Disney stúdió már csaknem 80 millió dollárt (17,6 milliárd forintot) keresett.

Az első öt legnézettebb film közé 8 millió dollár (1,7 milliárd forint) körüli bevétellel fej-fej mellett az egy rákkal küzdő fiatalember történetét elbeszélő, 50/50 című fekete komédia és a Courageous című rendőrdráma került be.

Ősszel általában az Oscar-versenybe szálló filmek és a felnőtteknek szóló drámák uralják a filmszínházak kínálatát, ám a Delfines kaland és Az oroszlánkirály sikere azt mutatja, hogy a családok nem csak nyáron járnak moziba - összegezte a hétvégi statisztikából nyert tapasztalatokat Paul Dergarabedian boxoffice-elemző.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.