Huszonhét millió dollárba kerül a felújítás

Szabadságra megy a New York-i Szabadság-szobor

Felújítási munkák miatt októbertől egy évre bezárják híres New York-i Szabadság-szobrot.

2011.08.11 09:53MTI

A több mint 27 millió dollárba kerülő felújítás során biztonságosabbá és könnyebben megközelíthetővé teszik a Hudson folyó torkolatában fekvő Liberty Islanden (Szabadság-szigeten) álló szobor belső terét - közölte szerdán Ken Salazar amerikai belügyminiszter.
   
A munkálatok idején a Liberty Island továbbra is látogatható, és mint az illetékesek ígérték: többnyire nem lesz akadálya, hogy a szobrot kívülről megtekintsék a turisták.
   
A kompjárat a nyári szezonban egy átlagos szombaton úgy 18 ezer kirándulót szállít a szigetre. Az üzemeltetők szerint a renoválás nem lesz hatással az idegenforgalomra.
   
A Szabadság-szobrot fennállásának 125. évfordulóját követően, október 28-án zárják be. A felújítás során új lépcsőket, elektromos és tűzvédelmi rendszereket, lifteket és mellékhelyiségeket építenek be.
   
A New York jelképévé vált emlékművet, amelyet Franciaország ajándékozott az Egyesült Államoknak függetlensége századik évfordulójára, több hónapos összeszerelés után 1886. október 28-án adták át. Évente 3,5 millió látogató tekinti meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.