Augusztus 29.-én kezd

Tarr Béla mesternek megy Splitbe

Tarr Béla filmrendező mesterkurzust tart a horvátországi Splitben az Új Film Nemzetközi Fesztivál előzeteseként augusztus 29. és szeptember 10. között.

2011.08.09 19:53MTI

A nemzetközi wokshopra augusztus 15-ig lehet jelentkezni fiatal filmeseknek vagy utolsó éves filmfőiskolásoknak az info@splitfestival.hr email címre rövid motivációs levélben életrajz kíséretében. A nemzetközi hírű magyar rendező - akinek A torinói ló című filmje az idei Berlinalé nagydíját kapta - mesterkurzusa ingyenes, de a Horvátország más városaiból vagy külföldről érkező résztvevőknek az útiköltséget és a spliti tartózkodás költségét maguknak kell fedezniük.

Tarr Béla vezeti az angol nyelven tartott kurzust, amelyen valamennyi résztvevő digitális rövidfilmet készít a rendező által megadott egységes témára.

Az egyéni forgatás után közös rövidfilmmé montírozzák az anyagot, amelyet bemutatnak a spliti filmfesztiválon szeptember 10. és 17. között.

A versenyben 40 rövid és 10 játékfilm vesz részt, köztük lengyel, francia, osztrák, német, angol, belga, japán és dél-koreai alkotások - olvasható a www.splitfestival.hr honlapon. Tarr Béla szinte már hazajár a dél-dalmáciai nagy kikötővárosba.

Az Új Film Fesztiválon 2006-ban életmű-díjjal tüntették ki, előtte retrospektív vetítést tartottak filmjeiből, 2007-ben pedig elkészülte után nem sokkal Splitben is bemutatták A londoni férfi című alkotását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.