Ralph Fiennes volt a zsűri elnöke

Tarkovszkij fesztivál: dél-koreai film nyert, Tarr Béla különdíjas

A Muszan naplói című dél-koreai film nyerte a legjobb játékfilmnek járó díjat az Andrej Tarkovszkij orosz filmrendezőről elnevezett ivanovói Tükör fesztiválon; Tarr Béla A torinói ló című alkotását különdíjjal ismerték el, az elismeréseket Ralph Fiennes brit színész, a zsűri elnöke nyújtotta át vasárnap későn este.

2011.05.30 14:07MTI

A legjobb férfi szereplőnek járó díjat Bartuk Kücsükcsaglajannak ítélték a Többség című török filmben nyújtott alakításáért, a legjobb női szereplő díjával a perui Magali Soliert tüntették ki az Amador című alkotásban való játékáért. A közönség rokonszenvdíját ugyancsak az Amador, Fernando León de Aranoa filmje nyerte el.

Inanovo megye kormányzójának díját a chilei Pablo Larrain chilei rendező Posztumusz című alkotása kapta.

Pavel Lungin filmrendező, a fesztivál elnöke a legjobb első filmért járó díjat Jevgenyija Kulidzsanova Mit tettem a halállal és Jevgenyija Marcsenko Lenni vagy látszani című filmjének adta át.

Tarr Béla A torinói ló című alkotását, az idei Berlinale Ezüst Medve-díjas moziját különdíjjal ismerték el.

Andrej Tarkovszkij Ivanovo közelében született, és ott, valamint a környező kisebb városokban a rendező születésének 75. évfordulója alkalmából 2007-ben rendezték meg első ízben a Tükör fesztivált; az idei az ötödik rendezvény volt.

A fesztivál keretében a verseny mellett bemutatnak új orosz filmalkotásokat, animációs és dokumentumfilmeket, főiskolások által készített alkotásokat, és minden évben rendeznek egy videoart sorozatot is. Ezt idén a Tarkovszkij kedvenc filmjeiből tartott retrospektív vetítés egészítette ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.