Nem ad többé sajtótájékoztatót

Lars von Trier lakatot tesz a szájára

Megerősítette Lars von Trier világhírű dán rendező, hogy cannes-i botrányára, a Hitler iránti szimpátiájáról szóló kijelentéseit követő kitiltására való tekintettel nem ad többé sajtótájékoztatót.

2011.08.10 14:43MTI

A művész a Libération című francia lapnak adott szerdai interjújában beszélt arról, hogy nem áll többé a sajtó elé. "Kész, vége.

Úgy fogom csinálni, mint Terrence Malick" - utalt rejtőzködő amerikai kollegájára, aki sajtótájékoztatón soha nem jelenik meg, és interjút is csak nagyon ritkán ad. "Nem csak őt illeti meg ez a kiváltság" - jegyezte meg Lars von Trier.
   
A dán rendező balul sikerült cannes-i sajtótájékoztatójára utalva felidézte, hogy Gilles Jacob fesztiválelnök kérésére állt a sajtó elé Melankólia című filmje kapcsán, de egyáltalán nem volt felkészült. "Pánikba estem, idióta dolgokat mondtam" - fogalmazott a lapnak.

Hozzátette azonban, hogy "tízszer is bocsánatot kért".
   
Lars von Triert kitiltották a fesztiválról, filmje női főszereplője, Kirsten Dunst azonban a botrány ellenére a legjobb női főszereplőnek járó díjjal gazdagodott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.