Leelőzte A Sötét Lovagot

Transformers 3. a milliárdosok klubjában

A Transformers című kasszasiker harmadik része is csatlakozott azoknak a filmeknek a csoportjához, amelyek egymilliárd dollár feletti bevételt könyvelhettek el.

2011.08.04 16:44MTI

A Transformers: Dark of the Moon című epizódot június 29. óta vetítik a mozik, azóta 1,0039 millió dollárt keresett. Ezzel a Paramount stúdió akciója lett a kilencedik legjövedelmezőbb produkció, megelőzve A Sötét Lovag című Batman-filmet. Utóbbit 2008-ban mutatták be.

A Paramount korábban egy munkájával sem ért el ekkora sikert, így a Transformers 3-nak kitüntetett szerep jut a stúdió 99 éves történelmében - fogalmazott Brad Grey elnök, aki kiemelte a rendező Michael Bay és Steven Spielberg executive producer munkáját.

A milliárdosok klubjában James Cameron Avatar című sikerfilmje áll a legelőkelőbb helyen 2,78 milliárdos bevétellel. A 3D-s alkotást Cameron másik emblematikus munkája, a Titanic követi 1,843 milliárd dollárral.

Harmadik helyen A Gyűrűk Ura: A király visszatér áll 1,119 milliárddal, majd a Disney stúdió két alkotása, A Karib-tenger kalózai: A halott ember kincse és a Toy Story - Játékháború 3. következik.

Milliárdos bevétel felett hajóznak a karibi kalózok a széria negyedik részével, Az ismeretlen vizeken című filmmel, és meghaladta az álomhatárt az Alice csodaországban című Tim Burton-alkotás, valamint a nyolcadik Harry Potter-film is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.