Bukott a bajuszos bohóckirály

Nem akadt vevő Chaplin ismeretlen filmjére

Nem akadt vevő Charlie Chaplin eddig ismeretlen filmjére a Bonham's aukciósház londoni árverésén.

2011.06.30 15:53MTI

A Zepped című felvétel 1916-ból származik, a hétperces film egy Londonra zúduló Zeppelin-támadásról szól az I. világháborúban. Chaplin a német léghajók ellen küzd.

A Bonham's I. világháborús propagandafilmként jellemezte a darabot, amely vélhetően az Egyiptomban állomásozó brit csapatok számára készült hangulatserkentő gyanánt.

Chaplin életrajzírója, David Robinson és a színész munkásságának alapos ismerői kételkednek abban, hogy a kisfilmet maga a művész vágta össze. Emellett azt gondolják, hogy nem új jelenetekről van szó, hanem Chaplin ismert alkotásainak kockáit illesztették össze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.