Szabadság helyett rabság

Durva börtönbüntetést kaptak Szomáliában, mert váltságdíjat vittek

Szomáliában szombaton hat külföldit ítéltek 10-től 15 évig tartó börtönbüntetésre, mert illegálisan jelentős pénzösszeget juttattak be a kelet-afrikai országba.

2011.06.19 09:25MTI

A szomáliai hatóságok május 24-én a mogadishui repülőtéren egy lefoglalt kisgépben 3,6 millió dollárt találtak készpénzben, amelyet egy másik légi jármű szállított volna az ország valamelyik térségébe.

A gépek utasait és pilótáit bíróság elé állították. Egy amerikai és egy brit 15 évet kapott. A másik négy személyt - köztük a pilótákat - 10 éves szabadságvesztéssel sújtották.

A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy mire akarták szánni a pénzt, de egyes feltételezések szerint kalózoknak továbbítandó váltságdíjról lehet szó. A szomáliai tengeri rablók annak reményében vadásznak kereskedelmi hajókra és legénységükre, hogy busás váltságdíjat kapjanak szabadon engedésükért. Jelenleg 583 túszt tartanak fogságukban és 40 hajó van a kezükön.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.