Kalózok, kalózok!

Meghackelték az amerikai szenátus számítógépes rendszerét

Egy számítógépes hackercsoport azt állítja, hogy betört hétfőn az amerikai szenátus számítógépes rendszerébe.

2011.06.14 09:43MTI

A Lulz Security nevű kalózcsoport szenátusi fájlokat tartalmazó listát tett fel a világhálóra, bizonyítandó saját állítását. A közzétett dokumentumokban szemlátomást nincsenek érzékeny információk, de arról tanúskodnak, hogy Lulz Security valóban kutakodott a szenátus számítógépes rendszerében. Szakértők szerint a dokumentumok hitelesek, és az eset nagyon kínos.

A hackerek feltehetően felhasználónevekhez és titkos kódokhoz is hozzáférhettek.

A kötetlenül szerveződő internetes csoport korábban már több hangzatos kalózakciót hajtott végre, így betört a Sony elektronikai nagyvállalat és a Fox tévétársaság honlapjára is.

Az elmúlt két napban a világsajtó több tekintélyes intézmény elleni hackertámadásról adott hírt.

Ismertté vált, hogy a közelmúltban feltörték a Nemzetközi Valutaalap számítógépes rendszerét, és megbénították a spanyol rendőrség honlapját is. Mindkét kibertámadást a magát Anonymousnak nevező nemzetközi hackercsoport hajtotta végre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.