Nem bizonyítható az állami megrendelés

Kikre vadásznak a kínai hackerek?

Szakértőkre hivatkozva a The Wall Street Journal azt állította: Kína-szakértők és hadiipari cégek a célpontjai azoknak a hackertámadásoknak, amelyeket nemrégiben kínai hackerek intéztek amerikai kormánytisztviselők Gmail fiókjai ellen.

2011.06.06 19:53MTI

A célpontnak kiszemeltek rendszeres kapcsolatban állnak Washingtonnal, ugyanakkor az ő gépeiket és e-mail fiókjaikat nem védi olyan komoly tűzfal, mint az amerikai kormány levelezését. A lap szerint a támadások Kínából indultak ki, de nem bizonyítható, hogy azokat az ország vezetése rendelte volna el.
   
A Google a múlt héten jelentette be, hogy egy újabb, az erre a taktikára épülő, adathalász támadást észlelt. A hackerek olyan, a csatolmányukban vírust hordozó e-maileket küldtek szét, amelyek látszólag a felhasználó valamelyik ismerősétől származnak. A megnyitás után a kémprogram megnyitja a hozzáférést a megfertőzött számítógép adataihoz.
   
Az elmúlt hónapokban jelentősen megnőtt az ilyen támadások száma, áprilisban a szokásosnál négyszer-ötször több ilyet értek tetten - írta a lap a Mandiant nevű komputerbiztonsági cégre hivatkozva. A The Wall Street Journal úgy tudja, hogy a washingtoni Kína-szakértők elleni támadások négy éve tartanak. Ebben az időszakban három tucatnyi szakember esetében mintegy 100 támadási hullámot regisztráltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.