Legyőzik a válságot?

Putyin összehangolja a munkahelyteremtést a szociálpolitikával

Az orosz miniszterelnök egy genfi konferencián méltatta kormánya munkahelyteremtő erőfeszítéseit, egyúttal felszólította a gazdasági élet szereplőit, hogy ne feledkezzenek el szociálpolitikai felelősségükről.

2011.06.15 17:52MTI

Vlagyimir Putyin az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete (ILO) 100. konferenciáján szerdán elmondta, hogy kormánya 2009-től négymillió munkahelyet teremtett, a munkanélküliségi mutató a 2009. februári 9,4 százalékos tetőpontjáról idén áprilisra 7,2 százalékra zsugorodott.
   
"Az orosz kormány folytatja aktív foglalkoztatási politikáját" - jelentette ki Putyin, aki feltehetően indul a jövő évi orosz elnökválasztáson.
   
Moszkva sok milliárd rubelt pumpált az olajjövedelmekből az orosz gazdaságba a nyugdíjak és bérek növelésére, munkahelyteremtésre, és segítséget nyújtott gyengélkedő vállalkozásoknak. Putyin szerint gyümölcsöző volt gazdaságpolitikája.
   
"A szociális fejlődés kezdeményező, aktív politikája az egyik legjobb eszközévé vált a válság legyőzésének " - mondta Putyin. A kormányfő nem ért egyet Mihail Prohorovnak, Oroszország harmadik leggazdagabb üzletemberének a 40 órás munkahét növelésére vonatkozó javaslatával. Az oligarcha arra készül, hogy egy, az üzleti élethez közelálló politikai párt élén induljon a decemberi parlamenti választásokon.
   
Putyin figyelmeztette a kormányokat, a gazdasági élet szereplőit, a nemzetközi politikai és pénzügyi szervezeteket, hogy ne feledkezzenek meg társadalmi felelősségükről.
   
"Ez - a mi szemszögünkből nézve - egyike a gazdasági világválság alapvető tanulságainak, amit figyelembe kell venni a hosszú távú fejlesztési stratégiák tervezésekor" - mondta az orosz politikus, aki hazája következő évtizedbeli céljáról is beszélt. Oroszország a világ öt legnagyobb gazdasága között lesz, és csaknem megduplázza egy főre eső GDP-jét, a jelenlegi 19500-ról 35 ezer dollárra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.